Hoi,

Het is alweer een weekje geleden dus even het thuisfront inlichten over de laatste ontwikkelingen. Dit bericht is trouwens al niet meer in Mexico gepost. Even geduld… 🙂
We zijn na het duiken nog een 4 tal dagen in La Paz blijven hangen. Verhuisd naar een appartementje omdat we daar ook zelf kunnen koken en dat vinden we alle 2 belangrijk. Deze laatste dagen hebben we vooral gebruikt om lekker te eten, te sporten maar vooral om het volgende te plannen en organiseren. Daar steek je wel wat tijd in. Met internet verbindingen die om de 3 schermen uitvallen levert dat ook nu en dan de nodige frustraties op.

In alle geval was ons oorspronkelijk gedacht om naar Guatemala te reizen niet praktisch en zeker niet zo goedkoop als we voorzien hadden. We moesten sowieso over Mexico City vliegen. Dan heb je de keuze tussen 20 uur bus of vliegen. Maar de vluchten gaan eerst naar Atlanta in Amerika en zo naar Guatemala??? Met de nodige kostprijs. Dus hebben we geopteerd om naar Panama City te vliegen. Dat kon wel rechtstreeks en voor minder dan de helft van de prijs. En dan nog een extra niet te vergeten punt, Bob is de volgende weken niet aan het reizen maar bij hem thuis in Panama. Bob is een collega uit Antwerpen die nu hier in Panama werkzaam is en dus ook hier woont. In niet mis te verstane woorden heeft hij ons uitgelegd dat we meer dan welkom waren om bij hem te verblijven. Intussen heeft hij daar waarschijnlijk al spijt van. 🙂 Dus Panama wordt land nummer 2. Voor mij is het al de tweede maal en ik was er de eerste keer ook al direct mijn hart verloren. Dus er wordt met ongeduld uitgekeken naar het volgende avontuur.

Voor de landen in Centraal- Amerika heb je geen vooraf geregeld visum nodig. Je krijgt bij aankomst een toeristenvisum voor een periode tot maximaal 3 maanden. Je moet echter wel steeds kunnen bewijzen dat je binnen die periode ook het land terug verlaat. Voor de meeste landen is een internationaal busticket al genoeg maar in Panama nemen ze daar geen genoegen mee. Hier moet je sowieso een uitgangsvlucht hebben. Niet zo eenvoudig als je reist zoals wij. We weten nu pas de dag voordien waar we naartoe gaan laat staan binnen een maand. 🙂 Dus we hebben dubbel werk. Uiteindelijk boeken we een enkel ticket op 23 mei naar Lima (Peru) en dan hebben we een maand om Panama verder te ontdekken.

Om een lang verhaal kort te maken was onze reisdag (29/4) de meest stressy dag tot op heden. De bevestigingsmail voor de vlucht naar Lima kwam maar niet binnen. Dan eens op weg naar de luchthaven geen internet meer. Vervolgens bellen naar de site waar we geboekt hadden. Opnieuw alles telefonisch regelen, maar we moesten aan boord…. Uiteindelijk heeft Ankie een nieuw ticket moeten regelen terwijl ik het vorige aan het annuleren was. Bij de tussenlanding in Mexico city een cafe met Wifi moeten zoeken en daar hebben we dan de meer dan noodzakelijke bevestiging binnengekregen. Deze mail was dus een half uur later het nodige bewijs om mee aan boord te mogen gaan. Ja geloof het of niet maar reizen kan ook stress geven. 🙂

Voor de blog van Panama maken we nu een nieuwe categorie aan.

Groetjes,

Ankie & Stef